Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2018 η άσκηση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μερικής Εκκένωσης του Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» με την ονομασία «ΤΥΡΙΜΜΑΣ 2018» σε εφαρμογή των Επιχειρησιακών Σχεδίων «Σώστρατος - Περσέας», παρουσία του Διοικητή και του Δ/ντη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Ε.ΚΕ.ΕΠ.Υ. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων καθώς και φυσικών καταστροφών με στόχο την ετοιμότητα τους σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών, όπως σε περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιών κ.α.

Το σενάριο συγκεκριμένα αφορούσε σε κατάσταση κρίσης που προκλήθηκε από σεισμό και φωτιά, με αποτέλεσμα την εκκένωση δυο κλινικών του Νοσοκομείου και τον απεγκλωβισμό ασθενών, συνοδών και επισκεπτών από τον κεντρικό ανελκυστήρα καθώς και από τον χώρο των μαγειρείων του Νοσοκομείου (λόγω φωτιάς)
Στην άσκηση, εκτός από το Ιατρικό – Νοσηλευτικό - Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, καθώς και η Διεύθυνση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας του Γ Σώματος Στρατού, η οποία παρείχε πέντε (5) σκηνές.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία περίπου 2 ώρες αργότερα.

ΤΥΡΙΜΜΑΣ 2018

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ