Εαρινή Επιστημονική Εκδήλωση 2019: Αυτοάνοσα, Ρευματικά, Μυοσκελετικά και Μεταβολικά Νοσήματα

Χαιρετισμός Προέδρου

Διαγνωστικά διλήμματα και προβληματισμοί αναφύονται συνεχώς στα αυτοάνοσα νοσήματα και η συνεργασία των ιατρικών ειδικοτήτων σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές εξελίξεις χαρτογραφούν το φωτεινό μονοπάτι το οποίο οδηγεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Σας καλωσορίζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, όπου κατά τη διάρκεια του επιστημονικού τριημέρου Ρευματολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, Δερματολόγοι, Ενδοκρινολόγοι και Ορθοπαιδικοί από κοινού θα συζητήσουν τα διαγνωστικά διλήμματα, τους προβληματισμούς και τις θεραπευτικές εξελίξεις στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η συνεργασία όλων αυτών των ιατρικών ειδικοτήτων υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών σε συνεργασία με τη Ρευματολογική Κλινική του ΓΝ Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος αποτελεί πλέον θεσμό την τελευταία δεκαετία. Η προσπάθεια όλων αυτών των λειτουργών υγείας με την πεφωτισμένη καθοδήγηση πανεπιστημιακών Καθηγητών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ευελπιστούμε ότι θα προσθέσει ένα ακόμη μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια της συνεργασίας όλων των ιατρικών ειδικοτήτων με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής
Δρ. Παναγιώτης Αθανασίου

Πρόγραμμα δείτε εδώ